Top 5 Paddo Recepten om Thuis te Proberen

Paddo’s hebben een uitgesproken smaak waar niet iedereen blij van wordt. Gelukkig kun je ze eenvoudig verwerken in creatieve paddo recepten. Zo maak je de smaak aangenamer én bouw je een fijn ritueel rondom je trip. Hieronder vind je onze top 5 paddo recepten die je thuis makkelijk kunt maken.

Truffels als alternatief voor deze Paddo Recepten

Heb je geen paddo’s, maar wel truffels? Dan kun je deze recepten net zo goed gebruiken. Voor beginners zijn Mexicana, Tampanensis en Atlantis fijne keuzes. Ervaren psychonauten kiezen vaak voor de sterkere varianten zoals Hollandia of Utopia. Zo heb je altijd een passend alternatief.

1. Paddo Thee – de klassieker

Waarom tijdens je trip: thee is veruit de populairste manier om paddo’s te nemen. Het werkt snel, is mild voor je maag en voelt vertrouwd.

Zo maak je het:

  • Snijd of verkruimel de paddo’s in kleine stukjes.
  • Kook water en laat het kort afkoelen (niet kokend, anders verlies je werkzame stoffen).
  • Laat de paddo’s 10 tot 15 minuten trekken.
  • Voeg een theezakje, citroen of honing toe voor extra smaak.

Tip: ook truffels werken uitstekend voor dit recept.

2. Chocolade met Paddo’s

Waarom tijdens je trip: chocolade maskeert de bittere smaak perfect. Het is makkelijk te doseren en voelt als een luxe snack.

Zo maak je het:

  • Smelt pure chocolade au bain-marie.
  • Roer de fijngesneden paddo’s of truffels erdoor.
  • Giet in kleine vormpjes of op bakpapier.
  • Laat hard worden in de koelkast.
  • En voilà: je eigen magic chocolate bars.

3. Paddo Smoothie

Waarom tijdens je trip: een frisse en fruitige start. Het fruit zorgt dat je niks proeft van de magic mushrooms.

Zo maak je het:

  • Blend banaan, mango en aardbei (of ander fruit).
  • Voeg yoghurt of plantaardige melk toe.
  • Roer de fijngemalen paddo’s of truffels erdoor.
  • Drink langzaam op een lege maag voor een zachte en gelijkmatige opkomst.

4. Honing-Paddo Elixer (“Blue Honey”)

Dit eeuwenoude recept maakt paddo’s lang houdbaar én heerlijk zoet.

Zo maak je het:

  • Maal je paddo’s of truffels fijn.
  • Doe ze in een glazen pot en giet er vloeibare honing over.
  • Laat minstens een week trekken.
  • Het resultaat: een krachtige honing die je kunt lepelen of oplossen in thee.

Extra weetje: honing werkt van nature als conserveermiddel. Door het hoge suikergehalte kunnen bacteriën en schimmels er niet in groeien. Daarom blijven paddo’s of truffels in honing veel langer goed, soms wel maanden als je het luchtdicht en koel bewaart. De werkzame stoffen trekken langzaam in de honing, wat ook wel blue honey wordt genoemd. Soms kleurt de honing zelfs een beetje blauw door de oxidatie van psilocine. Vandaar de naam ‘Blue Honey’.

5. Happy Pizza

In de jaren ’90 en begin 2000 had je in plaatsen als Phnom Penh (Cambodja) en bepaalde Thaise backpack-plekken pizza’s waar “extra kruiden” op zaten. Vaak stond er gewoon op het menu “Happy Pizza” of “Special Pizza”. Daar werden dan paddo’s of soms wiet doorheen verwerkt.

Officieel was (en is) dat natuurlijk illegaal, maar het werd een soort toeristische underground-attractie. Veel backpackers hebben erover geschreven in reisblogs en forums. Tegenwoordig is het streng verboden en wordt er streng op gecontroleerd, dus de kans dat je het nog ergens legaal op een kaart ziet staan is klein.

Het idee is simpel: pizza met paddo’s erop. Niet alleen vult het goed, je maakt er ook een hele happening van.

Zo maak je het:

  • Bak of bestel een simpele pizza met kaas en tomatensaus.
  • Voeg vlak voor het eten de fijngesneden paddo’s of truffels toe (niet meebakken, anders verliezen ze hun kracht).
  • Snijd in puntjes en deel met je tripmaatje.

Zo haal je een vleugje Thaise legendes naar je eigen keuken.

Tegenwoordig kun je deze pizza’s niet meer bestellen. In landen als Thailand en Cambodja is het inmiddels streng verboden en wordt er zwaar op gehandhaafd. Happy Pizza leeft dus alleen nog voort als herinnering van de backpack-tijd.

Truffels als alternatief voor deze Paddo Recepten

Heb je geen paddo’s, maar wel truffels? Dan kun je deze recepten net zo goed gebruiken. Voor beginners zijn Mexicana, Tampanensis en Atlantis fijne keuzes. Ervaren psychonauten kiezen vaak voor de sterkere varianten zoals Hollandia of Utopia. Zo heb je altijd een passend alternatief.